Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Παιδιά από την Παλαιστίνη έχασαν την μπάλα τους και έστειλαν μήνυμα στον ΟΗΕ για να τη φέρει πίσω

Οσοι έπαιζαν ποδόσφαιρο στους δρόμους ή σε αλάνες ως παιδιά, το έχουν ζήσει. Αν η μπάλα πέσει σε σπίτι, ή κήπο, απλά πηγαίνουν να τη ζητήσουν. Και το πολύ- πολύ να ακούσουν την γκρίνια του ενοχλημένου γείτονα. Οι συγκεκριμένοι πιτσιρικάδες όμως δεν είχαν τέτοια επιλογή. Γιατί είναι Παλαιστίνιοι και η μπάλα τους έπεσε σε ισραηλινό έδαφος. Για αυτό ζήτησαν από τον ΟΗΕ να τους τη φέρει πίσω.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας από την παρέα, ο Αμίρ, έκανε ένα υπερβολικά δυνατό σουτ. Η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος ασφαλείας στη Δυτική όχθη και κατέληξε στο έδαφος που ελέγχει ο ισραηλινός στρατός. Κάπου εκεί κατάλαβαν ότι έπρεπε να ζητήσουν τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου.

Τα παιδιά λοιπόν έστειλαν μήνυμα στον γγ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας του να πιέσει τις ισραηλινές αρχές ώστε να τους επιστρέψουν την μπάλα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστίνης, Ma'an. Οι πιτσιρικάδες από το Καφρ Σουρ αναφέρουν στο μήνυμά τους πως οι στρατιώτες παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους και για αυτό απαιτείται η παρέμβαση του ΟΗΕ. Απάντηση όμως δεν έχουν πάρει ακόμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου