Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

SYRIZA Generation X-ousia

Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα έπειτα από πλούσιο και έντονο πολιτικό διάλογο ψήφισαν την πολιτική διακήρυξη της οργάνωσης με το σύνθημα «Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς». Το «Σινέ Κεραμεικός», όπου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνδιάσκεψη, γέμισε ασφυκτικά από δραστήριους φοιτητές, ενώ οι «Συνιστώσες του ωραίου» έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Τα νέα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοντέρνα, ζουν στο πνεύμα της εποχής, διασκεδάζουν, χορεύουν, κυκλοφορούν με iPhone και iPad και ακολουθούν τις επιταγές της μόδας στο ντύσιμό τους. Οι νεαρές παρουσίες εκπέμπουν πάντως μια σοβαρή εικόνα, όπως θα ταίριαζε σε ένα κόμμα που επιδιώκει να αναλάβει σύντομα τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Είμαστε αντιφασίστες»
Στο «Σινέ Κεραμεικός» μάλιστα ήταν αρκετές οι όμορφες παρουσίες που μαγνήτισαν τα βλέμματα των παρευρισκομένων. Ολοι τους δηλώνουν βαθύτατα πολιτικοποιημένοι και έτοιμοι να αγωνιστούν ώστε να αναλάβει το κόμμα τη διακυβέρνηση της χώρας το συντομότερο δυνατό.  Η Δανάη Λιοδαράκη, που σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δηλώνει στο «ΘΕΜΑ»: «Προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητά μας, να γίνουμε μια οργάνωση ριζοσπαστική, να αντιμετωπίσουμε τα σημαντικά προβλήματα των νέων όπως η ανεργία. Είμαστε αντιφασίστες, αριστεροί, μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός και δεν έχουμε πολλά κοινά σημεία με τους πολιτικούς μας προγόνους. Συμβαδίζουμε με την εποχή μας, δεν είμαστε οι νέοι του ’70, αλλά έχουμε πάντα τον ίδιο ζήλο για κοινωνικούς αγώνες».

Παρών ο Αλέξης
Την ιδρυτική συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε πως η συγκρότηση μιας ισχυρής Νεολαίας συνιστά βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων που έχει θέσει η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου