Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Το χάσμα των γενεών

Από Roben91

Η κάθε γενιά έχει τις ιδιοτροπίες της.Έχει τα θετικά,έχει τ'αρνητικά.Η κάθε γενιά καθορίζει την συμπεριφορά της αναλόγως των ερεθισμάτων που επικρατούν εκείνη την περίοδο,που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους.

3 άξονες επηρεάζουν την κάθε γενιά:


  • η κοινωνία μέσα στην οποία μεγαλώνει
Τί προβλήματα αντιμετοπίζει η κοινωνία την στιγμή που μεγαλώνει η κάθε γενιά π.χ.ανεργία,η συμπεριφορά και οι συνήθειές της κοινωνίας.

  • το σχολείο - καθηγητές
Εκτός απ'τον τρόπο μαθήματος και τα βιβλία που χρησιμοποιούνται(που είναι πολλή σημαντικοί παράγοντες) είναι και οι ίδιοι οι καθηγητές που με τον χαρακτήρα,την διάθεση και την προσωπικότητά τους,μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τα παιδιά.Οπως και να  διεγείρουν το ενδιαφέρον τους για συνεχή γνώση.
  • η οικογένεια
Τα πρόσωπα που απαρτίζουν κυρίως το στενό περιβάλλον του ατόμου.Εδώ "έρχεται και δένει το γλυκό".Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την κοινωνία βρίσκονται μέσα στο ίδιο σου το σπίτι και σ'επηρεάζουν άμεσα.

Σκεφτείτε τους γονείς σας.Λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους.Ακόμα κι αν δεν μοιάζουν με την πρώτη ματιά έχουν κοινή αντίληψη και λογική.

Σκεφτείτε τώρα τα παιδιά της ηλικίας σας.Έχετε σίγουρα τις ίδιες ανησυχίες και πάνω κάτω κοινούς στόχους.Ακόμα και ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε κάποια πράγματα είναι κοινός.

Επίσης σκεφτείτε πως ήταν οι γονείς σας στην ηλικία σας.Τί ανησυχίες είχαν,τί προβλήματα,τι φιλοδοξίες.Τότε η ανεργία δεν είχε καμία σχέση με σήμερα.Τότε σε παρακαλούσαν για δουλειά,γι'αυτό και οι μισθοί ήταν υψηλοί.Παρόλα αυτά,οι βλέψεις όλων ήταν η σιγουριά,η χαλαρότητα του δημοσίου.Εξού και γεμήσαμε με μετανάστες γιατί κάποιος έπρεπε να κάνει και τη "βρώμικη'' δουλειά.
Όλο αυτό έχει σχέση με το σήμερα, έχει σχέση με εσένα;

Είμαστε μια απ'τις πιο ώριμες γενιές που έχουν περάσει,φτάνει να το αποδείξουμε...



Υ.Γ.Οι γενιές κατ'εμέ αλλάζουν γρήγορα.Γύρω στα 5 χρόνια +2 -2 (λόγω εξαιρέσεων)
Το θέμα είναι πως οι αλλαγές που πραγματοποιούντε από γενιά σε γενιά είναι τόσο μεγάλες που δημιουργείτε αυτό που λέμε χάσμα γενεών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου