Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί δεν κάνει το επόμενο βήμα: 5 αλήθειες-φωτιά

Μα γιατί να συμβαίνει το σενάριο αυτό μόνο στον ύπνο σου;

Οι μήνες περνούν, η αγάπη και η καψούρα μεταξύ σας φτάνει και περισσεύει αλλά ως εκεί, ο καλός σου δεν λέει να το κάνει το επόμενο βήμα. Γιατί δεν προχωράει ο δεσμός και τι είναι εκείνο που τον κολλάει και δεν παίρνει την μεγάλη απόφαση που αφορά τη σχέση σας.

1. Ποιό είναι το επόμενο βήμα;

Πολλά είναι τα αγόρια εκείνα που δεν ξέρουν τι ακολουθεί μετά το βγαίνουμε ραντεβουδάκια για 2-3 χρόνια, τρώμε και ένα ποπ κορν στο σινεμά, πάμε και μια- δυο φορές διακοπές στη Σαντορινή. Αν θέλεις να προχωρήσει και να πάει κάπου ο δεσμός, οφείλεις από πριν να μιλήσεις μαζί του για το τι περιμένεις από τη σχέση σου μαζί του ή γενικότερα για το τι θέλεις στο μέλλον.

Για παράδειγμα, αν αυτό που λαχταράς εσύ ως επόμενο βήμα είναι να μείνετε μαζί, μπορείς να το πεις. Αν πάλι αυτή τη στιγμή σε καίει να φύγετε στο εξωτερικό και να κάνετε ένα μεταπτυχιακό/ να παντρευτείτε με νταούλια/ να αρραβωνιαστείτε με παπάδες και δαχτυλίδια/ να ανταλλάξετε κλειδιά σπιτιού/ να σου δώσει κλειδιά σπιτιού εφόσον μένει μόνος/ να πάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό/ να σου κάνει μια ρομαντική πρόταση με μονόπετρο, μην φανταστείς πως εκείνος φτάνει να σκεφτεί ποιό ακριβώς θεωρείται επόμενο βήμα για σένα. Ειδικά τα σημερινά αγόρια που είναι τύπου Πήτερ Παν (δεν μεγαλώνω ποτέ) το μόνο που φαντάζονται πως θέλεις ως επόμενο βήμα είναι ο γάμος που στα αυτιά τους ηχει σαν κατάδικος με θανατική ποινή.

2. Χωρίς δεκάρα πώς θα βάλουμε στεφάνι:

Κι άντε πες πως ξέρει ποιό είναι αυτό το περιβόητο βήμα που πρέπει να κάνει! Το πιο πιθανό είναι δεδομένης της οικονομικής κρίσης να μην έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Σκέψου πως ένα μονόπετρο με διαμάντι ξεκινά στα 500 ευρώ, το να νοικιάσετε ένα σπίτι απαιτεί μεταφορά των πραγμάτων και δύο νοίκια μπροστά και τους λογαριασμούς να τρέχουν ενώ ένας γάμος μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ.

Αυτό που οφείλεις να του ξεκαθαρίσεις είναι πως οποιοδήποτε οικονομικό θέμα προκύπτει αφορά και τους δυο σας και σε μια οικογένεια τα οικονομικά βάρη μοιράζονται. Φυσικά, σε τέτοιες περιστάσεις που αφορούν το επόμενο βήμα, εμπλέκονται και οι οικογένειες, πράγμα που μας πηγαίνει αμέσως στο επόμενο πρόβλημα....

3. Η οικογένειά του στέκεται εμπόδιο:

Στην περίπτωση που η οικογένειά σου είναι το εμπόδιο για να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση σας, μπορούμε να δούμε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις κολλήματος που δημιουργεί η φαμίλια του στη σχέση σας.

Η οικογένειά του δεν σε εγκρίνει αλλά δεν το γνωρίζεις: είναι πιθανό η πρώτη κουβέντα με τους δικούς του να έχει γίνει αλλά το θέμα να κόλλησε σε ύφαλο. Αν οι δικοί του πιστεύουν πως δεν έχει έρθει η ώρα του ακόμα να αποκατασταθεί ή να φύγει από το σπιτάκι τους, δεν θα τον βοηθήσουν οικονομικά.

Βρίσκεσαι ή βρίσκεται στα μαχαίρια με τους δικούς του: αν εξαρχής υπήρξε μια σχέση παγωμένη ωσάν τη Σιβηρία με την οικογένειά του, το πιθανότερο είναι ο αγαπημένος σου να μένει μετέωρος γιατί το επόμενο βήμα θα σηματοδοτούσε μια οριστική ρήξη με την οικογένειά του. Ίσως περιμένει να φτιάξουν τα πράγματα για να γίνει αυτό που θες.

Οι δικοί του αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα: αν η κατάσταση είναι δεινή, εκείνος δύσκολα θα σου εξομολογηθεί πως δεν διαθέτει χρήματα για να στηρίξει το επόμενο βήμα στο δεσμό σας.

Η οικογένειά του αποτελεί κακό πρότυπο για τον ίδιο: αν ζει και έχει μεγαλώσει μέσα σε ένα γάμο μίζερο που οι γονείς παρέμειναν μαζί για όλους λόγους και όχι από αγάπη, το πιθανότερο είναι ο ίδιος να μην θελήσει να επαναλάβει αυτό που θεωρεί λάθος.


4. Δεν πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα να προχωρήσετε:

Τώρα πότε ακριβώς θα έρθει η ώρα αυτή είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να μιλήσετε. Αν περιμένεις μαγικά να σκεφτεί μόνος του τι ακριβώς θέλεις εσύ, θα περιμένεις άδικα. Αν πάλι νομίζεις πως θα καταλάβει πως ζητάς πράγματα μέσα από μισόλογα, μπηχτές και σπόντες, πάλι πλανάσαι. Υπάρχει περίπτωση ο καλός σου να σε βλέπει μεν σοβαρά αλλά να έχει πιστεύω τύπου: "εγώ θα παντρευτώ μετά τα 35"(πράγμα που σημαίνει πως το ότι σε γνώρισε καθόλου δεν άλλαξε την άποψή του), "δεν πιστεύω στο γάμο" (και γω δεν πιστεύω αυτό που άκουσα), "η συγκατοίκηση σκοτώνει τον έρωτα" (ε τότε να μετακομίσω στην Αλάσκα να μην τα λέμε και πολύ).

5. Δεν είσαι εσύ η μία και μοναδική:

Όπως συμβαίνει και με το χωρισμό, ένας άντρας είναι διατεθειμένος να χαραμίσει χρόνο από τη ζωή του για να καταλάβεις μόνη σου πως θέλει να χωρίσετε. Το ίδιο τρενάρισμα γίνεται και με το θέμα του επόμενου βήματος. Αν ο ίδιος ξέρει καλά πως εσύ είσαι ένας μεταβατικός σταθμός μέχρι να έρθει η απόλυτη, η μία, η μοναδική, ε δεν θα σε πικράνει. Θα περάσει ωραία και όμορφα τον καιρό που του δίνεις κι όταν τα λουριά σφίξουν θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Από την Κατερίνα Πατούλια

womanonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου