Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Το συγκλονιστικό σχολείο της γέφυρας!


40χρονος παραδίδει μαθήματα σε 70 παιδιά από παραγκουπόλεις του Νέου Δελχί κάτω από μια γέφυρα του Μετρό!

Ο 40χρονος Ράγες Κουμάρ Σάρμα, πατέρας τριών παιδιών, δημιούργησε ένα υπαίθριο σχολείο παραδίδοντας μαθήματα σε 70 περίπου μαθητές γειτονικών παραγκουπόλεων στο Νέο Δελχί, κάτω από μια γέφυρα του μετρό!



Ο ίδιος είπε πως έκανε όλο αυτό το εγχείρημα επειδή έβλεπε πολλά παιδιά της περιοχής να σπαταλούν άσκοπα το χρόνο τους, αφού οι γονείς τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα πηγαίνουν στο σχολείο και για αυτό σκέφτηκε να παραδίδει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά!



Επειδή δεν είχε όμως τα χρήματα για να κτίσει ή να νοικιάσει ένα σχολείο, έβαψε δύο τοίχους μαύρους για να τους χρησιμοποιεί σαν πίνακα της τάξης και άρχισε να διδάσκει κάτω από μια γέφυρα. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τους αγρότες και τους εργάτες της περιοχής να στείλουν τα παιδιά τους σ' αυτό το σχολείο, αντί να βάζουν να εργάζονται για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα.


Έτσι, λοιπόν, σύντομα τα παιδιά άρχισαν να καταφθάνουν σ' αυτό το υπαίθριο σχολείο, το οποίο έχει στόχο να προετοιμάσει τα παιδιά για τη βασική εκπαίδευση και πέρυσι απαριθμούσε 140 παιδιά.


Φέτος κατάφερε να κρατήσει τα μισά, τα οποία έχει καταφέρει να τα απομακρύνει από την προδιαγεγραμμένη μοίρα της φτώχειας και να τα βάλει στο δρόμο της παιδείας. Για να καταφέρει να διδάσκει, αφήνει ως αντικαταστάτη για δύο ώρες στο εμπορικό του κατάστημα τον αδερφό του.

Όπως ανέφερε ένας 15χρονος μαθητής σε τοπική εφημερίδα: ''O ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου