Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπουγάτσα!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 - 4 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ
- 1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
- Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
- Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Όταν τη βγάλουμε απ'το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομματια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180-200 εξαρτάται και απ'τον φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου