Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βάψτε το σπίτι μόνοι σας!


Βάψτε το σπίτι μόνοι σας!Έχετε βαρεθεί το χρώμα στους τοίχους του σπιτιού σας και χρειάζεστε μία ανανέωση; Οι τοίχοι σε αρκετά σημεία είναι βρώμικοι ή έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν;

Όποιος και αν είναι ο λόγος που το σπίτι σας χρειάζεται βάψιμο, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας!

Τα απαραίτητα

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα χρωματοπωλείο από όπου θα προμηθευθείτε μπογιές, πινέλα και ρολά, στόκο, γυαλόχαρτο, χαρτοταινία, νάυλον και γάντια.

Πριν από το βάψιμο

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, απομακρύνετε τα έπιπλα από το δωμάτιο και όσα δε γίνεται να μεταφερθούν καλύψτε τα με νάυλον. Στη συνέχεια, στρώστε στο πάτωμα εφημερίδες και εφαρμόστε χαρτοταινία στα κουφώματα της πόρτας και των παραθύρων, στις πρίζες, στους διακόπτες, στις γύψινες επιφάνειες και στα πρεβάζια.

Βήμα 1

Καλύψτε τις τρύπες από καρφιά στους τοίχους ή τα διάφορα χτυπήματα με στόκο και τρίψτε με γυαλόχαρτο σημεία του τοίχου που έχουν σκασίματα ή ξεφλουδίζουν. 

Βήμα 2

Εάν έχετε σκοπό να βάψετε και το ταβάνι ξεκινήστε πρώτα με αυτό, χρησιμοποιώντας τη μακριά λαβή για το ρολό. Τις γύψινες επιφάνειες θα πρέπει να τις βάψετε με ιδιαίτερη προσοχή χρησιμοποιώντας πινέλο. Το ταβάνι χρειάζεται συνήθως ένα πέρασμα εκτός κι αν είναι πολύ λερωμένο. Για το δεύτερο πέρασμα θα πρέπει να περιμένετε 2 με 3 ώρες μέχρι να στεγνώσει.

Βήμα 3

Οι τοίχοι είναι πολύ εύκολο να βαφτούν με το ρολό, απλώς προσέξτε τα πιο απαιτητικά σημεία που είναι οι ενώσεις και οι γωνίες των τοίχων, γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες, τις πρίζες και τα πρεβάζια όπου εκεί θα πρέπει να εφαρμόσετε το χρώμα με πινέλο. Αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει για να περάσετε το δεύτερο χέρι μπογιάς.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου