Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τους αξίζει τέτοια κακοποίηση;

nelΗ εικόνα αυτή συνδέεται με ένα άρθρο σχετικά με τη L'Oreal και το πώς η εταιρεία χρησιμοποιεί τα ζώα για τη δοκιμή των προϊόντων της.


(1) . Η εταιρεία L'Oreal είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών ομορφιάς στόν κόσμο, αλλά είναι και ο παγκόσμιος ηγέτης στην κακοποίηση των ζώων.

(2) Πολλές από τις δοκιμές ζώων από τη L'Oreal είναι σε κουνέλια, σκύλους, και γάτες.
--- ΑΛΛΑ .. η εταιρεία έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση για τα κουνέλια, επειδή είναι τα μόνα ζώα που δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις χημικές ουσίες από τα μάτια τους χωρίς να χρησιμοποιούν βοηθήματα όπως το νερό ή τα πόδια τους .
--- ΚΑΙ .. τα περισσότερα από αυτά τα ζώα λαμβάνονται από καταφύγια.

(3) Η L'Oreal διεξάγει τακτικά δοκιμές για τον ερεθισμό των ματιών με την εξασφάλιση των κουνελιών, ώστε να είναι ακίνητα καθώς οι ουσίες πέφτουν στα μάτια τους (τα κουνέλια χρησιμοποιούνται επειδή δεν έχουν κανέναν αγωγό δακρύων και επομένως δεν μπορούν να ανακουφίσουν το τσίμπημα και τον πόνο).

(4) Δηλητηρίαση πραγματοποιείται με ομάδες ζώων που ταΐζονται συνεχώς ένα συστατικό έως ότου πεθάνουν τα μισά από την ομάδα.

(5) Τα δέρματα των ζώων ξυρίζονται και αποξέονται έως ότου γίνουν υπέρ ευαίσθητα, τότε το συγκεκριμένο χημικό εφαρμόζεται για τον έλεγχο του δέρματος, ενώ οι ερευνητές της L'Real σιγουρεύονται ότι το ζώο δεν μπορεί να γρατσουνίσει ή να αφαιρέσει την ουσία.

"Παρά το γεγονός ότι η L'Oreal έχει ορκιστεί να εξαλείψει τις δοκιμές σε ζώα από το 2013, φαίνεται απλά να υποβάλλονται,σε μια εταιρική αναδόμηση έτσι ώστε να αναθέσουν τις δοκιμές στα ζώα τους σε θυγατρικές εταιρείες.

atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου