Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πανεύκολη αλμυρή μπουγάτσα

Πανεύκολη αλμυρή μπουγάτσα
Κείμενο: Νάγια Κωστιάνη
Νάγια Κωστιάνη
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

Είτε έχετε καταγωγή από Θεσσαλονίκη (και Βόρεια Ελλάδα γενικότερα) είτε όχι, η μπουγάτσα είναι μια αγαπημένη απόλαυση όλων, αλμυρή ή γλυκιά. Η παρακάτω συνταγή σας δείχνει πώς να φτιάξετε μια πολύ εύκολη και γρήγορη αλμυρή μπουγάτσα με τυριά, την οποία σίγουρα θα λατρέψετε.

Υλικά
500γρ. φύλλα κρούστας
150γρ. λιωμένο βούτυρο
300γρ. φέτα
200γρ. μοτσαρέλα σε μπαλίτσες κομμένες στη μέση
100γρ. κασέρι τριμμένο
1 ποτήρι γάλα
4 αυγά
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί. Παίρνετε όλα τα φύλλα κρούστας, τα βουτυρώνετε καλά και τα σουρώνετε στον πάτο του ταψιού μέχρι να τον καλύψουν.
2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ρίχνετε πάνω στα φύλλα.
3. Τα ψήνετε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
4. Βγάζετε τη μπουγάτσα από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου