Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πως να πλησιάσεις σωστά μια γυναίκα

Τη βλέπεις καθημερινά, αλλά δεν ξέρεις πώς να την προσεγγίσεις. «Αφού τη συναντάς συνεχώς, μην εξαντλήσεις από την αρχή όλα τα μέσα σου» συμβουλεύει η Lisa Altalida, συγγραφέας του The Pocket Idiot’s Guide to Getting Girls. Βάλε τέρμα στα αμήχανα χαμόγελα με αυτές τις στρατηγικές.

Πίσω απ’ τον πάγκο
Πρώτη κίνηση: Για να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από το πλήθος, ζήτα τη γνώμη της. Ρώτα τι σου προτείνει εκείνη να πάρεις ακολουθώντας τη συμβουλή του John Estrin, συγγραφέα του Shut Up! and Listen to Yourself. Αν, για παράδειγμα, είναι η κοπέλα που σερβίρει στο μαγαζί που συχνάζεις, πες: «Τόσο καιρό πίνω τον ίδιο καφέ. Αυτήν τη φορά το αφήνω πάνω σου κι ελπίζω να με εκπλήξεις».
Εξέλιξη: Τώρα που της έδωσες να καταλάβει ότι σε νοιάζει η γνώμη της μπορείς να επεκτείνεις τη συζήτηση σε άλλα θέματα. Με αυθορμητισμό και μεγάλη δόση ειλικρίνειας, πες στην πωλήτρια στο κατάστημα ρούχων πόσο ακατάλληλος είσαι να διαλέξεις ρούχα χωρίς μία γυναικεία γνώμη ή ρώτα την κοπέλα πίσω από το μπαρ αν διαλέγει εκείνη τη μουσική και τι της αρέσει να ακούει. Η σχέση θα προχωρήσει βήμα βήμα και αφού μάθει περισσότερα για σένα δεν θα ‘ναι δύσκολο να πάτε κάπου μόλις σχολάσει.
Εργατικό ατύχημα
Πρώτη κίνηση: Με το που πάτησες το πόδι σου στην καινούργια δουλειά διαπίστωσες ότι έκανες τη σωστή επιλογή. Η κουβέντα με συνάδελφο ξεκινά από τα κοινά σημεία σας. Ρώτα την πόσο καιρό είναι σε αυτήν τη δουλειά, τι της αρέσει πολύ και τι της κάνει τη ζωή δύσκολη. Μετά δείξε ενδιαφέρον για το πώς περνάει το χρόνο της όταν δεν είναι εκεί. Πρέπει να βρεις ισορροπία: η σχέση είναι επαγγελματική, αλλά το ενδιαφέρον σου για εκείνη προσωπικό.
Εξέλιξη: Οι φιλοδοξίες της θα κατευθύνουν το παιχνίδι και θα την κάνουν να μην αρνηθεί ένα ποτάκι μετά το γραφείο. Δείξε ότι στόχος σου είναι να κάνετε κάτι σαν συμμαχία απέναντι σε ανταγωνιστές κι εμπόδια. Αποτέλεσμα; Βάζετε κοινούς στόχους και ανεβαίνετε μαζί τα σκαλιά της επιτυχίας. Αργότερα θα βρεθεί ευκαιρία να πάτε σινεμά, θέατρο ή σε μια συναυλία. Δέσιμο είναι η λέξη-κλειδί και οδηγεί σε κάθε περίπτωση στο κρεβάτι.
Κορίτσι του δρόμου
Πρώτη κίνηση: Παίρνετε κάθε μέρα το ίδιο τρένο ή λεωφορείο ή, εν πάση περιπτώσει, ακολουθείτε την ίδια διαδρομή εσύ και δεκάδες άλλα άτομα. Το θέμα είναι να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Η Altalida σου προτείνει να μπεις στο δρόμο της. Κάποιες φορές πήγαινε και στάσου δίπλα της. Μετά σκέψου ένα καλό θέμα συζήτησης. Εμπνεύσου από το περιεχόμενο της εφημερίδας ή προστάτευσέ τη μη γίνει χαλκομανία μόλις ανοίξει η πόρτα.
Εξέλιξη: Μικρά σημάδια περιποίησης θα επιφέρουν σταδιακά οικειότητα. Σήκω για να καθίσει εκείνη ή πρότεινέ της να πάρει το περιοδικό σου αν θέλει να διαβάσει κάτι. Σιγά σιγά και με φυσικό τρόπο η πρωινή συνάντηση μπορεί να γίνει βραδινό ραντεβού.
Τα καλά της γυμναστικής
Πρώτη κίνηση: Για αρχή, πρέπει να καταφέρεις να βγάλεις από πάνω σου την ταμπέλα του κλασικού πέφτουλα του γυμναστηρίου. Για να το πετύχεις, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να γραφτείς σε μάθημα που είναι περισσότερο στο στοιχείο της. Πήγαινε γιόγκα και δείξε ότι θες όντως να ακολουθήσεις το τμήμα των προχωρημένων. Βάλε το αντικείμενο του ενδιαφέροντός σου σε υψηλότερη θέση από σένα. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει τις συμβουλές.
Εξέλιξη: Μόλις γνωριστείτε λίγο καλύτερα μπορείς να της προτείνεις να πάτε μαζί για τρέξιμο μες στο Σαββατοκύριακο. Είναι η καλύτερη ίσως αφορμή να πιείτε μαζί έναν πρωινό καφέ. Οδήγησέ τη μετά εκεί που θέλεις.

menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου