Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απιστευτες συμπτωσεις που εμειναν στην ιστορια:

4/ Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο… πολύ κρύο

Στο Τέξας του 1883 παρατημένη από τον εραστή της, ονόματι Χένρι Ζίγκλαντ, μια γυναίκα αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Ο αδελφός της κοπέλας, ζητώντας εκδίκηση, αποφασίζει να σκοτώσει τον Ζίγκλαντ. Τον βρίσκει κοντά σε ένα δάσος και τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Ο Ζίγκλαντ σωριάζεται και ο αδερφός της κοπέλας, αφού πίστεψε πως επιτέλεσε το καθήκον του, αυτοκτονεί για να αποφύγει τη σύλληψη. Όμως ο Ζίγκλαντ δεν έχει πεθάνει. Η σφαίρα δεν τον έχει καν πετύχει. Έχει σφηνωθεί σε ένα δέντρο ακριβώς από πίσω του.
Λίγα χρόνια μετά, ο Ζίγκλαντ έχει τη φαεινή ιδέα να ανατινάξει το δέντρο στο οποίο είχε σφηνωθεί η σφαίρα (άντε εξηγήστε μου εσείς γιατί) με αποτέλεσμα η τελευταία να ξαναμπεί σε τροχιά και να πετύχει στο δόξα πατρί τον Ζίγκλαντ!



3/ Μωρά από τον ουρανό
Κάπου στα ‘30s του προηγούμενου αιώνα, και στους δρόμους του Ντιτρόιτ περπατάει αμέριμνος ο Τζόσεφ Φίγκλοκ, όταν ένα μωρό του πέφτει στο κεφάλι (καλά, μάλλον όχι στο κεφάλι, στον ώμο ίσως). Είχε γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μιας απίστευτης μητέρας όταν είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού της. Η πτώση του μωρού ανακόπηκε από το σώμα του Φίγκλοκ κι έτσι και οι δύο δεν έπαθαν σχεδόν τίποτα.
Το απίστευτα απίστευτο είναι πως σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο κύριος Φίγκλοκ, περνώντας κάτω από το ίδιο μπαλκόνι, δέχεται το ίδιο μωρό στο κεφάλι (οκ οκ στον ώμο… ρε κορίτσια, με στάμνες γίνεται το κόλπο, όχι με μωρά) που γλίστρησε από τα χέρια της ίδιας ηλίθιας μητέρας. Και πάλι, κανένας δεν έπαθε τίποτα! Η ιστορία, πάλι καλά, δεν αναφέρει τρίτη φορά και φαρμακερή.


2/ Είτε βασιλιάς είτε ταβερνιάρης, η μοίρα σου θα είναι η ίδια. Απίστευτα ίδια όμως.

Στις 28 Ιουλίου 1900, ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο ο 1ος, σταματάει να φάει σε ένα πανδοχείο έξω από το Μιλάνο και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον σωσία του. Τον ιδιοκτήτη του πανδοχείου που άκουγε και αυτός στο όνομα Ουμπέρτο, είχε γεννηθεί την ίδια μέρα με τον βασιλιά (14 Μαρτίου 1844), στην ίδια πόλη, είχαν συζύγους με το ίδιο όνομα (Μαργαρίτα), ίδια ημερομηνία γάμου (22 Απριλίου 1868) και υιό με το ίδιο όνομα (Βιτόριο). Είχαν παρασημοφορηθεί σε ίδιες τελετές (1866 και 1870) και την ημέρα που ένας στεφόταν βασιλιάς, ο άλλος άνοιγε το εστιατόριο του!
Έκπληκτος ο βασιλιάς αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και να αναγορεύσει τον σωσία του Ιππότη του στέμματος της Ιταλίας. Την επόμενη όμως μέρα, ο βασιλιάς έμαθε πως ο σωσίας του σκοτώθηκε σε κυνηγετικό ατύχημα. Λίγο αφότου έμαθε την είδηση (μέσα στην άμαξα του), δολοφονήθηκε από έναν πληρωμένο φονιά!



1/ Αν είχαν διαβάσει κανένα βιβλίο, ο Τιτανικός θα είχε αποφευχθεί

Ίσως η πιο γνωστή σύμπτωση από όσες ανέφερα, είναι αυτή που περιγράφει της ομοιότητες ενός λογοτεχνικού πλοίου και της σύγκρουσης του με ένα παγόβουνο, και το γνωστό γεγονός με τον Τιτανικό.
Το 1898, ο Μόργκαν Ρόμπερτσον, γράφει το μυθιστόρημα Futility. Στις σελίδες του μιλάει για το ναυάγιο του Τιτάν, ενός πλοίου που τα χαρακτηριστικά του είχαν πολλές ομοιότητες με τον ιστορικό Τιτανικό:
Καταρχήν το όνομα (Τιτανικός-Τιτάν), και στη συνέχεια, μια σειρά από λεπτομέρειες που όμως κάνουν τους λάτρεις των συνωμοσιών να τρίβουν τα χέρια τους:
Διαδρομή : Από Αγγλία προς Αμερική ο Τιτανικός, από Αμερική προς Αγγλία ο Τιτάν.
Επιβαίνοντες : 2200 για τον Τιτανικός, 2000 για το φανταστικό πλοίο.
Ναυαγοσωστικές λέμβους : 20 στο ένα, 24 στο άλλο.
Μήνας ναυαγίου : Απρίλιος
Ώρα ναυαγίου : 23:40 για τον Τιτανικό, μεσάνυχτα για τον Τιτάν.
Μήκος πλοίου: 882 μέτρα ο Τιτανικός, 800 μέτρα ο Τιτάν.
Βάρος : 46328 ο Τιτανικός, 45000 ο Τιτάν.
Προπέλες: 3 και για τα δύο πλοία.
Λόγοι ναυαγίου: Σύγκρουση με παγόβουνο, έλλειψη σωστικών λέμβων, μεγάλη ταχύτητα του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου