Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κυοφορούν Κινεζάκια, γεννούν Αμερικανούς πολίτες

Κυοφορούν Κινεζάκια, γεννούν Αμερικανούς πολίτες -Ο τουρισμός του τοκετού έγινε Ο τουρισμός του τοκετού έγινε μόδα


Όταν πλησιάζουν οι ημέρες για την ευτυχή στιγμή της «άφιξης» του νέου μέλους της οικογένειας, οι Κινέζες ετοιμάζουν βαλίτσες. Όχι όμως για το μαιευτήριο, αλλά για τις ΗΠΑ. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες της χώρας κυοφορούν επί εννέα μήνες Κινεζάκια, αλλά γεννούν Αμερικανούς πολίτες, επιστρατεύοντας ένα απλό... κόλπο για να εξασφαλίσουν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Οι ΗΠΑ είναι μερικές από τις λίγες χώρες στις οποίες αν κάποιος γεννηθεί στο έδαφός τους, τότε εξασφαλίζει και την υπηκοότητα. Γεγονός που έχει ανοίξει το δρόμο στον τουρισμό του... τοκετού, με αλλοδαπές εγκύους να συρρέουν στα μαιευτήρια της χώρας προκειμένου να γεννήσουν εκεί. Αν και οι γονείς δεν εξασφαλίζουν και για τον εαυτό τους αμερικανική υπηκοότητα, όταν το γεννημένο στις ΗΠΑ παιδί κλείσει τα 21 του χρόνια, τότε μπορεί να βοηθήσει και τους ανθρώπους που τον έφεραν στον κόσμο να πάρουν το πολυπόθητο διαβατήριο.
Τα παιδιά αυτά μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος, πληρώνοντας ακόμη και χαμηλότερα δίδακτρα για τα δημόσια πανεπιστήμια ανάλογα με το μέρος που έχουν γεννηθεί. Για αυτό και η Καλιφόρνια είναι δημοφιλής προορισμός για τις ετοιμόγεννες, καθώς η πολιτεία είναι γνωστή για τα εκπαιδευτικά ιδρύματά της.

Σύμφωνα με το Time, τουλάχιστον 10.000 Κινέζες έφυγαν από τη χώρα τους για να γεννήσουν στις ΗΠΑ μόνο πέρυσι. Σαφώς και αυτή η τάση δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη. Έτσι έχει δημιουργηθεί και ο αντίστοιχος επιχειρηματικός κλάδος. Εταιρείες ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη στην Κίνα, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 30.000-40.000 δολάρια.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο, διαμονή για δύο άτομα, ενώ αναλαμβάνουν εκείνοι τη γραφειοκρατία για την απόκτηση της υπηκοότητας. Οι «πελάτισσες» περνούν δύο μήνες πριν από τον τοκετό στις ΗΠΑ και ένα μήνα έπειτα από το ευτυχές γεγονός. Νταντάδες, οδηγοί και σεφ είναι επίσης ανάμεσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες, όπως και βέβαια γιατροί που μιλούν κινέζικα. 


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου