Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι επιλογές


Από Roben91

Η φράση της εικόνας,τα λέει όλα.

Καθημερινά παίρνουμε αποφάσεις,κάνουμε επιλογές,που άμεσα ή πολλές φορές έμμεσα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε επηρεάζουν τη ζωή μας.Ακόμα και οι πιο ασήμαντες,οι καθημερινές

Το άρθρο αυτό το δημοσιεύω γιατί
έχω βαρεθεί τους ανθρώπους που μιζεριάζουν, καταριούνται την ζωή τους κι ακόμα χειρότερα κατηγορούν ανθρώπους για την κατάσταση τους.Δεν μας φταίει κανένας.Όταν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ενηλικιώνεσαι σου δίνεται η ελευθερία να διαμορφώνεις την ζωή σου όπως θες.Η ελευθερία έχει και απαιτήσεις από εσένα.

Μέχρι να ενηλικιωθείς τις επιλογές για σένα τις έκαναν οι γονείς σου.Ενηλικίωση δεν γίνεται αυτόματα με το που γίνεσαι 18.Ενηλικιώνεσαι μόλις αρχίζεις να αναλαμβάνεις τις ευθύνες των επιλογών,των πράξεών σου και εν κατακλείδι της ζωής σου.Πολλοί δεν ενηλικιώνονται ποτέ,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

"Κάνω μια δουλειά από ανάγκη,δεν είναι επιλογή μου." Ναι,αλλά επιλογή σου είναι το πόσο θα κάτσεις σ΄αυτήν τη δουλειά.Ευκαιρίες βρίσκονται στην πορεία της ζωής μας κι αν δεν βρεθούν τις δημιουργείς εσύ!!!

"Μου "έτυχε" κακός σύζυγος.Δεν μ΄αγαπά,δεν με σέβεται,με απατά."  Μάλιστα.Για να τον/την παντρευτείς σημαίνει πως ήσουν σίγουρος/η γι΄αυτόν τον άνθρωπο.Δεν τον παντρεύτηκες σε έναν χρόνο σχέσης.Άλλα άντε και να δεχτώ ότι άλλαξε στην πορεία,που προσωπικά δεν το δέχομαι,χωρίζεις άμεσα και χωρίς να υπολογίζεις τίποτα(π.χ. παιδιά,σκυλιά,κοινωνία κ.τ.λ).Αν τα δέχεσαι είναι επιλογή σου και κακό του κεφαλιού σου.

Στην ζωή μας παρουσιάζονται ευκαιρίες,άνθρωποι,δουλειές.Στην κρίση μας είναι ποιους θα κρατήσουμε και ποιους θ΄αφήσουμε.Για μένα είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη ζωή μας,εφόσον έχουμε την ελευθερία των επιλογών.Αν δεν σας αρέσει κάτι στη ζωή σας λοιπόν,αλλάξτε το.


Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές και στο τέλος κερδίζει αυτός που θα κάνει τις λιγότερο κακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου