Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κάποιοι νομίζουν πως ζουν στη δεκαετία του 90

Από Roben91

Κάποτε ο κόσμος είχε λεφτά, κάποτε οι άνθρωποι νοιάζονταν μόνο για το lifestyle και το μοναδικό τους πρόβλημα ήταν πως θα αποκτήσουν όλο και περισσότερα χρήματα. 

Στόχος; Να αγοράζουν όλο και περισσότερα, όλο και καλύτερα αντικείμενα και υπηρεσίες που στην ουσία δεν χρειάζονταν. ΑΛΛΑ το είχαν όλοι, γιατί να  μην το πάρουμε κι εμείς.Σ΄αυτό το μαγαζί,σ΄αυτό το νησί πήγαιναν όλοι, γιατί όχι κι εμείς;Η ζωή ήταν μια απέραντη  Monopoly.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε ,όμως πολλά άλλαξαν και βρισκόμαστε πλέον σε διαφορετική κατάσταση.Η νοοτροπία του να ξοδεύω,(όχι τόσο ασύστολα, όσο τότε)αλλά σε περιττά αντικείμενα και υπηρεσίες όμως παραμένει. Όταν βλέπεις τα πρότυπά σου(ο Θεός να τα κάνει)Σκορδολιάγκαδες και λοιποί να ζουν σε έναν άλλο κόσμο,τον κόσμο του τότε,πώς να μπει και ο λαουτζίκος στο σήμερα;

Όταν βλέπει από την τηλεόραση μια ζωή “τέλεια”,όπως την παρουσιάζει η τηλεόραση από το πρωί,ως το βράδυ. Ακόμα και οι σειρές που βάζουν είναι της δεκαετίας του 90. Δείτε π.χ. το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ή του ΜΕΓΚΑ και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Προφανώς και δεν κρίνω, ούτε δικαιολογώ κανέναν. Άλλωστε ο κάθε ενήλικος, νοήμων άνθρωπος έχει προσωπική ευθύνη για το τι βλέπει και τι πρότυπα ακολουθεί.

Καλώς ή κακός (για μένα καλώς) το παραμύθι έχει τελειώσει.Οι μεγαλύτεροι,πιθανόν να μην καταφέρουν να προσαρμοστούν ποτέ.Εμείς έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε.Και για μας και για τις επόμενες γενιές. Δεν εννοώ να ζούμε μίζερα,αλλά ρεαλιστικά και ως πρώτο βήμα κλείστε την τηλεόραση ή τουλάχιστον προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε απ΄αυτήν.


Υ.Γ. Ωραία η ζωή στα παραμύθια,ωραιότερη όμως όταν ξέρεις τι πραγματικά θέλεις απ΄αυτήν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου