Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
- 3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
- 1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
- Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
- Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
- Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου