Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

The Real Toy Story

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα που θα τους φέρει ο Αϊ Βασίλης την Πρωτοχρονιά. Αντί, όμως, για τη Λαπωνία, σας πάμε μία βόλτα στην Κίνα, εκεί που εργάζονται τα πραγματικά «ξωτικά» του Santa…


Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παιχνιδιών παγκοσμίως, με παραγωγή που αγγίζει το 75%  της συνολικής παραγωγής παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο. Όπως είναι λογικό, η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα την περίοδο των γιορτών, έτσι οι εργαζόμενοι «χτυπούν» υπερωρίες μέσα στα εργοστάσια για να βγει η παραγωγή.

Ο μέσος μισθός τους, όμως, δεν υπερβαίνει τα 200 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών. Το πιο τραγικό; Συχνά η λιανική τιμή ενός παιχνιδιού υψηλής ποιότητας μπορεί που φτάνει στη δυτική αγορά κοστολογείται όσο μισθοί μηνών για έναν Κινέζο εργάτη-κατασκευαστή παιχνιδιών.

Ο φωτογράφος Michael Wolf  προσπάθησε να απεικονίσει τις σκληρές συνθήκες της μαζικής παραγωγής παιχνιδιών στην Ασιατική χώρα, δημιουργώντας μία έκθεση μεγάλης κλίμακας στην οποία γιγάντιες φωτογραφίες Κινέζων εργατών «χάνονται» μέσα σε 20.000 πλαστικά παιχνίδια.

http://news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου