Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μακελειό στο Κονέκτικατ- Νεκρά 20 παιδιά


Μακελειό στο Κονέκτικατ- Νεκρά 20 παιδιά
Θρήνος δίχως τέλος στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.
Ο 20χρονος Ανταμ Λάζνα άρχισε να πυροβολεί μέσα σtο σχολείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άτομα εκ των οποίων 20 παιδιά.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ακούστηκαν πάνω από 100 πυροβολισμοί. Γονείς θρηνούν και αδυνατούν να πιστέψουν πως τα ίδια τους τα παιδιά από τη μία στιγμή στην άλλη έφυγαν από τη ζωή. Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για το μακελειό σκότωσε επίσης και τους γονείς του.Ο 20χρονος σκότωσε τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο, όπου έγινε το μακελειό, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί ως δασκάλα.

Εξι άτομα, τρεις μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί ελληνικής καταγωγής ήταν στο σχολείο,όταν ο 20χρονος ένοπλος εισέβαλε και προκάλεσε το λουτρό αίματος.Ευτυχώς όλοι καλά στην υγεία τους.

Ο δράστης σκοτώθηκε μέσα στο κτίριο. Είναι αδιευκρίνιστο αν ο ένοπλος έθεσε τέλος στη ζωή του ή αν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς.

Όσο για τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το επεισόδιο και λίγο μετά τις 

10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) σε διάγγελμά του και με δάκρυα στα μάτια εξέφρασε τα 

συλλυπητήρια του στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε 

ζήσει τέτοιες τραγωδίες περισσότερες φορές από ό,τι θα έπρεπε». 


Εξαιρετικά συγκινημένος, ζήτησε σήμερα να γίνουν «ουσιαστικές ενέργειες» για την πρόληψη μελλοντικών μακελειών.

«Η πλειοψηφία αυτών που είναι τώρα νεκροί ήταν παιδιά, θαυμάσια παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών», τόνισε ο Ομπάμα λέγοντας ότι «του ράγισε η καρδιά» ενώ σκούπιζε ένα δάκρυ.

Πρόκειται για το χειρότερο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ, αναφέρει η Daily Mail, προσθέτοντας ότι ο δράστης αποδεκάτισε ολόκληρη τάξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου