Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ιδιωτικός παράδεισος στις Σεϋχέλλες


Φωτογραφίες  του 86χρονου μοναδικού κατοίκου

Πόσες φορές λέμε πως θα θέλαμε να τα παρατήσουμε όλα και να ζήσουμε σε ένα ερημονήσι… Ο Βρετανός Brendon Grimshaw το έκανε πραγματικότητα και το 1962 αγόρασε το μικρό νησί Moyenne στις Σεϋχέλλες για λιγότερα από 10.000 (σημερινά) ευρώ. 

Και από τότε ζει εκεί...

Ο 86χρονος σήμερα ξυπνά με τον αέρα που περνά μέσα από τους κοκοφοίνικες και το κύμα του Ινδικού Ωκεανού που σκάει στην ακτή. 



Περνά την ημέρα του φροντίζοντας τις χελώνες και τα πουλιά που πλέον ζουν και αναπαράγονται στο νησί. Μία πινακίδα αναφέρει: «Παρακαλώ σεβαστείτε τις χελώνες, πιθανότατα είναι μεγαλύτερες σε ηλικία από εσάς». 



Όταν αγόρασε το Moyenne, είχε τόσα χαμόδεντρα που οι καρύδες που έπεφταν από τα δέντρα δεν έφταναν στο έδαφος. Αλλά ο Brendon δούλεψε ακούραστα για να μεταμορφώσει το νησί στο δικό του κομμάτι παραδείσου. 

Στην πανέμορφη αυτή γωνιά της Γης ο 86χρονος έζησε τροπικές καταιγίδες, καρχαρίες, πραξικόπημα στις Σεϋχέλλες και μία επίθεση μισθοφόρων!

Τα 115 νησιά που απαρτίζουν τις Σεϋχέλλες είναι από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου με μόλις 85.000 κατοίκους. 



Το νησί φαίνεται πως ήταν η… μοίρα του 86χρονου. Είχε πάει στις Σεϋχέλλες για διακοπές και σκεφτόταν πως ήθελε να αγοράσει ένα κομμάτι γης αλλά δεν είχε βρει κάτι που να τον ενδιαφέρει. Μέχρι την τελευταία μέρα των διακοπών του δεν είχε καν ακούσει για το Moyenne. «Μόλις το είδα όμως κατάλαβα πως ήταν το σωστό μέρος για μένα», λέει.

Ο Βρετανός «Ροβινσώνας» προσέλαβε και τον δικό του «Παρασκευά», έναν ντόπιο που τον βοήθησε να καθαρίσει και να αναμορφώσει το νησί. Μαζί φύτεψαν δέντρα, μάζεψαν βρόχινο νερό και έφεραν πουλιά από ένα διπλανό νησί. 

Την πρώτη φορά πέταξαν αμέσως πίσω. Ξαναέφεραν κι εκείνα ξαναέφυγαν. Αλλά μετά από λίγο ένα ζευγάρι επέστρεψε! Ο Brendon άρχισε να τα ταΐζει κι έτσι όλο και περισσότερα πουλιά έκαναν σπίτι τους το νησί. 

Με τα χρόνια τα δέντρα μεγάλωσαν και καρποφόρησαν και τελικά το νησί συνδέθηκε στο δίκτυο ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών του Mahe.

Ο Brendon ρωτήθηκε αν έχει νιώσει μοναξιά. «Ναι, μία φορά στη ζωή μου, όταν ζούσα στο Λονδίνο. Εδώ, ποτέ», απαντά. 



 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου