Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο εγκέφαλος αρχίζει να γερνάει στα 27!

Ο εγκέφαλος αρχίζει να γερνάει στα 27!
Ορόσημο για τον άνθρωπο και όχι μόνο για τους διάσημους φαίνεται πως είναι η ηλικία των 27 ετών.
Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε το καταραμένο «club των 27»: Τζίμι Χέντριξ, Τζιμ Μόρισον, Τζάνις Τζόπλιν, Κέρτ Κομπέιν και πρόσφατα τη Έιμι Γουάινχαουζ. Όμως όπως προκύπτει από νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, η ηλικία των 27 φαίνεται πως είναι «καταραμένη» και για τον εγκέφαλο, οι ικανότητες του οποίου αρχίζουν να φθίνουν!
Η έρευνα έδειξε ότι οι πνευματικές ικανότητες του ανθρώπου φτάνουν στο μέγιστο στην ηλικία των 22 ετών, ενώ μετά τα 37 χάνεται σταδιακά η ικανότητα της μνήμης. Επομένως, όπως ισχυρίζεται και ο καθηγητής Τίμοθι Σολτχάουζ βασιζόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, σχετικές θεραπείες που βοηθούν στην αποτροπή και την αντιστροφή παθήσεων σχετικών με την γήρανση, πολύ πιθανόν να χρειάζεται να ξεκινούν νωρίτερα. Ίσως και πολύ πριν την ηλικία της συνταξιοδότησης.
Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε διάρκεια 7 χρόνων και συμμετείχαν σε αυτήν 2000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 – 60 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν οπτικά παζλ, να θυμηθούν λέξεις και λεπτομέρειες ιστοριών. Τέτοια τεστ χρησιμοποιούνται και για την άνοια, καθώς και γενικότερα για τη διάγνωση πνευματικών διαταραχών και μεταπτώσεων.
Συμπερασματικά από την έρευνα προέκυψε, από ποσοστό 9 στα 12 τεστ, πως στο 22ο έτος της ζωής μας καταγράφονται οι καλύτερες επιδόσεις.
24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου