Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 10 καλύτερα κάστρα στον κόσμο


Τα 10 καλύτερα κάστρα στον κόσμο part.1

Επειδή μας αρέσει πολύ ο μεσαίωνας με τους ιππότες,τις πριγκίπισσες, τις μάχες και ιδιαίτερα τα μνημειώδη κάστρα. Κάναμε λοιπόν μια λίστα με τα πιο όμορφα κάστρα που υπήρχαν τότε.

1.Κάστρο Neuschwanstein

Βασιλικό παλάτι στις βαυαρικές Άλπεις, το πιο διάσημο από τα τρία βασιλικά παλάτια χτισμένα για τον Louis II της Βαυαρίας, μερικές φορές αναφέρεται ως τον βασιλιά Λουδοβίκου, ο οποίος μεγάλωσε κοντά στο Hohenschwangau κάστρο.

2.Παλάτι των Βερσαλλιών

Το παλάτι των Βερσαλλιών ήταν η επίσημη κατοικία των βασιλέων της Γαλλίας του 1682 μέχρι το 1790ο Ήταν αρχικά ένα κυνήγι καταθέσει, χτισμένο το 1624, από τον Louis XIII. Τη χρησιμοποίησε ως ένα μυστικό καταφύγιο για την ερωτική του ζωή με την όμορφη Louise de la Valliere και έχτισε ένα πάρκο παραμύθι γύρω από αυτό. Η βεράντα που παραβλέπεται από τους κήπους αφαιρέθηκε για να ανοίξει ο δρόμος για την υπέροχη αίθουσα των κατόπτρων, του Galarie γκλασε de.Είναι εδώ από την οποία ο βασιλιάς εκπεμπόμενη ισχύς του και όπου η μοίρα της Ευρώπης αποφασίστηκε πάνω από έναν αιώνα. Η Frenchgate κλασική αρχιτεκτονική έχει συμπληρωθεί με μεγάλους κήπους.

3.Κάστρο Chenonceau
Chenonceaux, μικρή γεωργική κοινότητα στο διαμέρισμα Indre-et-Loire στη βορειοδυτική Γαλλία, 18 μίλια ανατολικά της Tours. Βρίσκεται στον ποταμό Cher.Chenonceaux είναι περισσότερο γνωστή ως η τοποθεσία του 16ου αιώνα Chateau de Chenonceau, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού.
Το 1515 ο Thomas Bohier, συλλέκτης των εσόδων για τον βασιλιά Φραγκίσκου Α ξεκίνησε τη κατασκευή του Chateau de Chenonceau.Ημιτελής κατά το χρόνο του θανάτου του, η κατασκευή του πύργου ολοκληρώθηκε από τη σύζυγο και το γιο του Το 1535, όμως, Francis πήρα το κτήμα στην πληρωμή των οφειλών. Ο βασιλιάς Henry II, ο γιος του Φραγκίσκου Α ' έδωσε το chateaux στην Diane dePoitiers, Duchesse de Valentinois, ο οποίος παρέτρεινε την δομή από μια γέφυρα σε όλη την CherBohier.

4.Το κάστρο του Chateau Chambord

Chateau Chambord, πάρκο, και το χωριό του διαμερίσματος Loire-et-Cher στην κεντρική Γαλλία. Το κάστρο του Chambord ήταν ένα καταφύγιο για τους Γάλλους βασιλείς, ειδικά Louis XIV ήταν υπό την αιγίδα του ότι Monsieur Γάλλος θεατρικός Μολιέρου de Pourceaugnac και Le αστοί Gentilhomme πρώτη φορά που παράγεται εκεί.

5.Το κάστρο Linderhof

Ludwig II χτίστηκε αυτό το απομονωμένο κυνήγι, ήταν γνωστός ως ο φύλακας Kings. Louis αποφάσισε ότι αυτό θα αποτελέσει ένα νέο Βερσαλλιών.Είχε προγραμματιστεί ως μια μικρή βίλα, αλλά είχε γίνει ένα υπέροχο ροκοκό παλάτι με τις περίτεχνες γαλλικό στιλ. Linderhof είναι το μικρότερο των τριών βασιλικών κάστρων, και η μόνη που ήταν τελείως έτοιμο. (1878).

πηγή : sportygossip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου