Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα

Όποιος δηλώνει πως ο Έλληνας όντως πιστεύει στην πολιτική της κυβέρνησης και αυτός είναι ο λόγος που δεν ξεσηκώνεται θα πρέπει να ζει σε άλλη χώρα ή να είναι ένα από τα λεγόμενα κομματόσκυλα της κυβέρνησης. Οπότε ξαναγυρνάμε στην ερώτηση ο κόσμος γιατί δεν ξεσηκώνεται. Μισθοί κόβονται, τα χαράτσια δεν σταματούν, η υγεία πλέον δεν είναι δωρεάν, η παιδεία ένα άλλο ανέκδοτο, οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό καθώς η ανεργία μαστίζει την χώρα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται και τόσα άλλα και όμως ο κόσμος δεν κάνει τίποτα. 

Προσωπικά θα αρκεστώ να αναφέρω κάτι που είδα στο ιστολόγιο του youtube. Άκουσα λοιπόν έναν διάσημο ηθοποιό του Hollywood τον Matt Demon τις προάλλες να απαγγέλλει ένα κειμενάκι από το βιβλίο"CIVIL DISOBIDIENCE" του Howard Zinn. Έλεγε λοιπόν ο Matt σε ελεύθερη μετάφραση:<<Αν το καλοσκεφτείς τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Αν δεν σκέφτεσαι όμως και απλά ακούς μόνο την τηλεόραση,διαβάζεις καθημερινές εφημερίδες και ζεις την καθημερινότητά σου τότε θα δεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Πραγματικά αρχίζεις και σκέφτεσαι πως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Ή πως μόνο κάποια πραγματάκια είναι λάθος.
Αν όμως  ξεφύγεις λίγο από όλα αυτά τα παραπάνω και μετά γυρίσεις πίσω και κοιτάξεις τι γίνεται στον κόσμο,θα τρομάξεις.>>


Συνεχίζοντας λοιπόν την απαγγελία του ο κ.Demon αναφέρει: «Όποτε αναφέρει κάποιος την φράση “κοινωνική ανυπακοή” στην πραγματικότητα λέει πως το πρόβλημα είναι η κοινωνική ανυπακοή. 
Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η “κοινωνική υπακοή”. Το πρόβλημα είναι οι εκατομμύρια ανά τον κόσμο άνθρωποι που έχουν υπακούσει στις προσταγές των αρχηγών των κυβερνήσεων τους.Αναγνωρίζουμε αυτό το πρόβλημα στην Γερμανία των Ναζί. Εκεί όλοι αναγνωρίζουμε πως το πρόβλημα ήταν η κοινωνική υπακοή. Ότι οι άνθρωποι υπάκουσαν στον Χίτλερ. Αυτό ήταν το λάθος. Έπρεπε να διεκδικήσουν, έπρεπε να αντισταθούν>>



 Πρέπει λοιπόν ο κόσμος να καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι η κοινωνική ανυπακοή αλλά η κοινωνική υπακοή σε άδικους νόμους, ή κοινωνική υπακοή σε οτιδήποτε παραβαίνει το Σύνταγμα.Το Σύνταγμα αναφέρει πως όταν κάποιος νόμος παραβιάζει το ίδιο το Σύνταγμα,τότε ο πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί σε αυτόν. Έχει καθήκον, δηλαδή είναι υπόχρεος. Στο Σύνταγμα, στην δημοκρατία,στην χώρα του, στον εαυτό του.



Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι το πρόβλημα μας. Το πρόβλημα μας είναι η πολιτική υπακοή. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υπακούσει τις διαταγές των αρχηγών και εκατομμύρια έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτής της υπακοής. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι είναι υπάκουοι σε όλο το κόσμο αντικρίζοντας τη φτώχεια, την ασιτία, την ηλιθιότητα και την απανθρωπιά. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι είναι υπάκουοι σε όλο τον κόσμο ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες με μικρό-κλέφτες, ενώ οι μεγάλοι κλέφτες κυβερνούν τις χώρες. Αυτό είναι το πρόβλημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου