Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σόκ: Φόρος Ακινήτων και στα πλαστικά παιδικά σπιτάκια

Νεαρή ιδιοκτήτρια πλαστικού παιχνιδόσπιτου, αντιοδρά στην παραλαβή του εκκαθαριστικού.Του Νίκου Ζαχαριάδη
Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν χιλιάδες ανήλικα καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονoμικών, από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, δεν εξαιρούνται ούτε τα πλαστικά συναρμολογούμενα σπιτάκια
«Βοηθητικοί χώροι αναψυχής» θα θεωρούνται πλέον για την εφορία τα πλαστικά παιχνίδια που αναπαριστούν σπιτάκια με αποτέλεσμα να υπάγονται και αυτά – χωρίς καμμία εξαίρεση – στο μέτρο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων!
Ήδη τα πρώτα εκκαθαριστικά που αφορούν σπιτάκια σε νηπιαγωγεία, σε παιδικές χαρές αλλά και σε κήπους, έχουν ταχυδρομηθεί στους ανήλικους ιδιοκτήτες, που καλούνται να σπάσουν τους κουμπαράδες τους προκειμένου να πληρώσουν.
Το μέτρο, που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με κλάματα και φωνές, εφαρμόζεται στα πλαίσια της νέας εισπρακτικής πολιτικής, σύμφωνα με την οποία κανένα απολύτως ακίνητο δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από τον νέο φόρο.
Το ύψος της εισφοράς για τα πλαστικά σπιτάκια, θα καθορίζεται με βάση τα τετραγωνικά, από τον συντελεστή της περιοχής, αλλά χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η παλαιότητα αφού, λόγω του υλικού, οι φθορές είναι αμελητέες.
Σε περίπτωση δε, που το σπιτάκι χρησιμοποιείται από δύο ή και περισσότερα αδέρφια, το καθένα θα συνεισφέρει ανάλογα με τον νέο συντελεστή χρήσης, που θα καθορίζεται έπειτα από μαρτυρίες γειτόνων και μια υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων.
Σε περίπτωση αδυναμίας των ανήλικων ιδιοκτητών να εξοφλήσουν την υποχρέωσή τους, θα έχουν από τον νόμο τη δυνατότητα να το παραχωρήσουν στο κράτος, συμψηφίζοντας την οφειλή.
Εννοείται, φυσικά, ότι από τον Νέο Φόρο Ακινήτων θα εξαιρεθούν μόνο τα πλαστικά σπιτάκια που ανήκουν στην Εκκλησία.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.)

4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου