Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η Ελλάδα σε κρίση: Αφήνουν τα παιδιά τους σε Νηπιοτροφείο γιατί δεν έχουν χρήματα να τα σιτίσουν

Ανθρώπινες ιστορίες που συγκινούν ακόμα και τους πιο άκαμπτους. Ένα ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, ενώ εμείς παραμένουμε απλά θεατές και ανήμποροι να συνδράμουμε στο Γολγοθά των γειτόνων μας, φίλων, συγγενών και ανθρώπων της διπλανής πόρτας.
To Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, το λεγόμενο ΠΕΝ, φιλοξενούσε εδώ και 100 χρόνια παιδιά - θύματα πολέμου.
Ωστόσο, επειδή και η Ελλάδα βιώνει από μόνη της πλέον "συνθήκες πολέμου", το Νηπιοτροφείο φιλοξενεί σήμερα παιδιά που δεν μπορούν να απολαύσουν ούτε την απλή φροντίδα των γονιών τους.
Οι ίδιοι αναγκάζονται αποχωριστούν τα παιδιά τους, επιτρέποντας στο κράτος να αναλάβει δράση για την μέριμνα και την καθημερινή τους σίτιση.


Στο οδοιπορικό της δημοσιογράφου Αμαλίας Κολονέλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, υπήρχαν συγκλονιστικές περιγραφές από μητέρες που αναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά τους Δευτέρα με Παρασκευή στο Νηπιοτροφείο, ώστε να έχουν στέγη και φαγητό.
"Τι να πούμε…", ήταν η μόνη φράση που κατάφερε να εκφράσει η κεντρική παρουσιάστρια του Μega, Όλγα Τρέμη το βράδυ της Πέμπτης, μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου