Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ζαμπονοκασερόπιτα

Ζαμπονοκασερόπιτα
Υλικά
Για 2 άτομα
3 αυγά
1/4 τυρί του κιλού φέτα
1/4 του κιλού κασέρι της αρεσκείας μας
300 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι (όχι αλάτι)
1 κιλό φύλλο σφολιάτας έτοιμο ή παρασκευάστε τη δική σας ζύμη για φύλλο σφολιάτας
λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ τρίβουμε με το χοντρό τρίφτη το κασέρι και τη φέτα.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, το πιπέρι, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη το ταψί, τοποθετούμε τη μισή σφολιάτα και στρώνουμε το μείγμα των τυριών.
Από πάνω βάζουμε την άλλη μισή σφολιάτα και την αλείφουμε με νερό.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά. Χαράζουμε την πίτα λίγο πριν ψηθεί.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου