Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Λαχταριστά μπουρεκάκια


Περιγραφή

Yπέροχα και τραγανά μπουρεκάκια με γέμιση της αρεσκείας μας, γίνονται πολύ γρήγορα ακόμα και την τελευταία στιγμή που θα σας έρθουν απρόσκλητοι επισκέπτες. είναι τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ και μπουφέ αλλα και για μπυρομεζέδες.


Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο χωριάτικη ζύμη
Γέμιση (ενδεικτικά)
  • φέτα
  • γκούντα
  • ζαμπόν
  • λάδι για τηγάνισμα
    recipe image
    1. Παίρνετε ενα πακέτο φύλλα χωριάτικη ζύμη.
    recipe image
    2. Κόβετε τα φύλλα σε μακρόστενη παχιά λωρίδα.
    recipe image
    3. Κόβετε ξανά στη μέση το φύλλο ωστε να γίνει πιο μικρό.
    recipe image
    4. Έχετε έτοιμα τα υλικά της γέμισης ψιλοκομένα.
    recipe image
    5. Βάζετε την γέμιση που σας αρέσει πάνω σε κάθε φυλαράκι.
    recipe image
    6. Διπλώνετε αριστερά και δεξιά το φύλλο.
    recipe image
    7. Και αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολάκι.
    recipe image
    8. Τηγανίζετε σε ζεστό λαδάκι σε μέτρια φωτιά.
      recipe image
      9. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα που έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λαδάκι τους.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, να μην καούν.
      Όσο γιά την γέμιση μπορείτε να βάλετε ο,τι σας αρέσει μέσα, π.χ.κιμα, κοτόπουλο τριμένο, αλλαντικά, διάφορα τυριά, μυζήθρα ανάλατη για αυτούς που δεν τρώνε αλμυρά, αρκεί η γέμιση να μην εχει πολλά υγρά.
      Αυτό που μου αρέσει ειναι οτι το συγκεκριμένο φύλλο δεν τραβάει πολύ λάδι και μένει τραγανό και συνάμα τρυφερό.
      Μπορείτε να τα τηγανίσετε και με αλλο λάδι, εγω τηγανίζω πάντα με ελαιόλαδο.


      sintagespareas.gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου