Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Cheese cake


                                         Τι χρειαζόμαστε:

  •  ένα πακέτο μπισκότα νταϊτζέστιβ
  • 120 γραμ. βούτυρο αγελάδος (μισό πακέτο περίπου)
  • 400 γραμ. τυρί κρέμα (2 μικρά πακέτα)
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  •  1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκίας σας (450 περίπου γραμ)

Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε με το μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε, μέσα σε ένα μέτριο πυρέξ, με το λιωμένο βούτυρο 
  2. Έπειτα τα στρώνουμε με το χέρι μέχρι να καλύψουν ομοιόμορφα τη βάση του σκεύους, και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ το γάλα μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί μέχρι να αφομοιωθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό.
  4. Η κρέμα είναι έτοιμη και την στώνουμε πάνω από την βάση των μπισκότων.
  5. Αφήνουμε το γλυκό μας για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα και απλώνουμε την μαρμελάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με την μαρμελάδα βύσσινο είναι ονειρικό το γλυκό, αλλά πολύ καλό είναι και με μαρμελάδα blueberries.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου