Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Εύκολη συνταγή : Κορμός

Υλικά

1/2 βιτάμ σόφτ
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (αν θέλετε βάζετε κ λίγα ακόμα)
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

λίγο κονιάκ

Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λίγα καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στο μίξερ το βιτάμ με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κονιάκ και το κακάο (και τα καρύδια αν έχετε βάλει) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια (όχι θρύψαλα) και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
Σε μια στενόμακρη φόρμα προτού ρίξουμε το μείγμα βάζουμε διαφανη μεμβράνη αφήνοντας να προεξέχει απο τις άκρες για να μπορέσουμε να το κλείσουμε.

Στρώνουμε καλά να πάει σε όλες τις μεριές ο κορμός και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη καλά. Διαφορετικά μπορούμε να στρώσουμε αλουμινόχαρτο και να το πλάσουμε, τυλίγοντας το με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά και φυλάσσετε στο ψυγείο. Μπορείτε να κάνετε 2 κορμούς και να διατηρήσετε τον έναν στην κατάψυξη για ώρα αναγκης.
Όταν είναι να σερβίρετε μπορείτε να ρίξετε λιωμένη κουβερτούρα από πάνω σαν γλάσο να καλύψει τον κορμό ή να πασπαλίσετε με τρούφα προτού το βάλετε στην κατάψυξη όμως για να κολλήσει.


Τάσα Θεοχαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου